• Vilken storlek av sarg är ni ute efter?
Standardstorlek är 60x30m med kurvradie 8,5m
Andra mått kan givetvis tillverkas och levereras

• Höjd på sarg?
Enligt svenska ishockeyförbundets regelbok Ishallar 2014-2018 ska nya sarger till arenor och ishallar ha en höjd på mellan 1070 – 1220mm. Andra höjder kan tillverkas/levereras enligt önskemål

Konstruktion:
Sargstomme tillverkad i stålprofiler som svetsas ihop i ett ramsystem och därefter varmgalvaniseras för bästa hållbarhet. Vanligast är en enkelramssarg med dubbla profiler i botten för fastmontering av sarg mot fästen i betongplattan eller annat underlag, men finns även med fristående sargstöd på baksida sarg om man så önskar, men då blir sargen lite ostadigare då inte isen håller den i läge.

Vi kan även leverera Isdamm som möjliggör att sargen enklare kan demonteras och monteras upp igen med bibehållen isyta om man ibland vill använda ishallen för andra evenemang.
Standard: 10mm vit HDPE monteras på sargens insida
Överliggare tillverkas vanligtvis i Blå HDPE och sparklister ner mot isen i gul HDPE
Förlängda röda och blå linjer integrerade i sparklisten
Sparklister samt överliggare kan anpassas för reklamskydd

Spelarportar/Sargdörrar:
Normalt är sex stycken 0,8m breda portar monterade på sargen, två mot utvisningsbåsen och två mot vardera spelarbås. Vissa kunder väljer en eller två portar med 1,4 – 2,0m bredd för att kunna föra ishockeyburarna in och ut från isen, samt någon extra 0,8m port för in och utpassage från isen. Ismaskinsport är normalt dubbelbladig 3,5m bred men går även den att anpassa för särskilda önskemål. Vi på Nordic Sport använder oss främst av ishockeysarger med stomme i galvaniserat stål som ger en avsevärt längre livslängd än exempelvis aluminiumsarg. Baksida sarg kan bitvis eller i sin helhet kläds in med ljuddämpande material enligt önskemål och baksidan av sargen bekläds då med 5mm HDPE för att skydda detta.

Ishockeysarger för utomhusbruk kan tillverkas i den storlek ni önskar för att monteras fast på betongplintar eller likvärdigt alternativt på fristående sargstöd på baksidan av sargen. Vissa kunder väljer att enbart köpa kurvor och kortsidor med stålnät monterat på stolpar till exempelvis bostadsområden eller skolor där behovet finns men budgeten är mer begränsad. Vi levererar även skolgårdssarger som har en lägre höjd på 50cm och är fristående som kan monteras ihop fristående eller bultas fast direkt på en plan yta med sargstöd i bakkant för enkel och snabb montering.

Publikskydd:
Publikskydd för en inomhushall är vanligen 8-10mm tjock polykarbonat. Enbart i träningshallar får stålnät liknande Gunnebo eller härdglas förekomma. Svenska sarger är indelade i tre kategorier:
(Nedanstående höjder av publikskydd är totalhöjd inklusive sargen över is)
1. Evenemangsarena A/B/C samt Publikhall A:
vilket innebär att publikskyddets höjd ska vara mellan 2800-3400mm
2. Publikhall B/C
Vilket innebär att höjden på publikskyddet ska vara 2800mm. Där inga läktare finns ska den vara minst 2000mm.
3. Träningshallar
Minst 2000mm och inte högre än kortsidans publikskydd

Vi levererar både standard polykarbonat och ytcoatad (Ythärdad) polykarbonat enligt kundens önskemål. Fördelen med standard polykarbonat är priset men det blir märken på denna som är svåra att få bort. Coatad polykarbonat innebär ett avsevärt mycket högre pris än standardvarianten, men förhindrar till stor del att det blir märken och ger en betydligt bättre genomsyn visuellt än den icke ythärdade varianten. Väljer man som kund en lägre sarg blir publikskyddet högre och likaså priset då man ska byta ut dessa skivor, man kan även välja att ha ythärdat på de delar av sargen som har hårdast slitage samt framför publik och icke ythärdat på de andra delarna för att undvika onödigt höga kostnader. Vi levererar främst ishockeysarger med aluminiumstolpar som går genom överliggaren på sargen och möjliggör en minimal ”hylla” mellan sargens överliggare och publikskyddet och gör detta till en bra lösning som även förenklar byte av polykarbonatskivorna.

Vi kan dock givetvis presentera andra lösningar.
Ta gärna med ett antal extra polykarbonatskivor i varje storlek i sargköpet för att minska framtida kostnader för ett separat inköp av dessa.

Spelarbås:
Dessa konstrueras på samma vis som själva sargen med varmgalvaniserade stommar som bekläds med HDPE efter ert behov och er halls förutsättningar och efter de mått som ni önskar. De kan ha ett ”halvtak” för att skydda från publiken ovan/bakom båsen samt/eller större djup för att möjliggöra en ”hylla” där tränare med fler kan röra sej lätt.  Golv som bekläds med gummimatta och spelarbänkar, klubbställ eller flaskställ integrerat i sargen eller liknande är några av de vanligare lösningarna

• Önskar ni ha fotobås i anslutning till sargen och i så fall var?
• Önskar ni nya skyddsnät på kortsidor/kurvorna?
• Vilka mått och vilken färg bör dessa vara och finns det befintliga fästskenor eller ska detta ingå i affären?
Ni kan också krydda er förfrågan om en ny sarg med exempelvis en eller två kompletta matchburar med vagnar samt ett kit med färdiga isbanelinjer, sargavdelare med mera.
Övrigt att ha i åtanke vid skapande av förfrågningsunderlag för ishockeysarg är följande:
• Kan ni själva som kund avlägsna den äldre sargen?
• Kan ni som kund själva ta på er städning efter montaget?
• Kommer det att finnas truck och sky-lift på plats som kan användas av montageteamet eller av arenapersonal på plats?
• Kan ni ordna med en mindre container för emballagemateriel?
Detaljstyr inte underlaget, utan lämna till leverantörerna att presentera egna lösningar
Överlåt på leverantören att föreslå en betalningsplan
Ovan åtgärder kan göra att en ny sarg blir mer attraktiv för leverantörer att räkna på och att ge sitt absolut bästa erbjudande vad gäller servicenivå och prislapp för en riktigt bra slutprodukt

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *